sheltieflickorna.blogg.se
Agility, tävlingslydnad & rallylydnad

Lugn helg och extra tävling

Helgen har varit mysig och lugn, jag har varit ledig från jobb och i lördags fick hundarna följa med på hästtävling, nyttig passivitetträning och en annan miljö;)
Igår så var det konfirmation, morsdag och styrelsemöte på klubben, så det varvades med sköna promenader. Jag har tränat lite frittfölj och positioner under helgen, samt lite fjärr med Chess där jag vill känna att hon blir 100% säker på vad jag faktiskt vill att hon ska göra! eller hur hon ska röra sin kropp, jag funderar lite på hur jag ska kunna underlätta för henne och har ett par idéer jag ska testa.

I helgen som kommer skulle jag egentligen åkt bort på söndag men det vart inställt så jag passade på att anmäla tjejerna till Söderköping som inte hade stängt sin anmälan. De hade även dubblerat hoppklasserna i både klass 1 & 2, så Chess kommer att få köra 3 lopp och Rappa kommer att få debutera på banan redan i helgen, 2 hopplopp blir det för henne. Ska bli riktigt roligt!

Så denna vecka blir det lite agilityträning igen, redan idag ska jag träna lite innan kursen. 

Ha det bra alla!:)

Spanar på trappan!:)

Sommarens höjdpunkter!

Jag och vovvarna har en hel del roligt att se fram emot i sommar:)

~Rappas debut 7 juni i Frövi
~ 3 dagars agility på Gotland över midsommarhelgen + ett par dagars extra semester
~ Knox agilitydebut på Gotland
~ 4 dagars Guld agility i Kalmar, där vi även kommer bo tillsammans med Team Ottinger!
~Troligtvis USM i agusti, där både Rappa & Chess kan tävla i flera grenar om vi vill. Planen är inte riktigt klar.
~ sol och baddagar


Detta är tävlingsplaneringen för sommaren,det blir några större tävlingar istället för flera mindre, men Chess passar det väldigt bra att gå flera dagar i rad:) Rappa har jag valt en del av dagarna som hon kommer att få starta för att det ska bli lite lagom. Ser riktigt fram emot dessa tävlingar tillsammans med hundarna och underbara vänner! 
Finaste Chess<3

Ronny & Ragge

Häromdagen när jag var och hälsade på en kompis så hade de två lammungar som vi inte kunde låta bli att gosa med;)
Chess vart jätteglad och fick valla dem lite på promenad, Rappa var mer skeptisk och undrade vad det var, men lite intressanta var dem allt efter en stunds betänketid.




Kul med nybörjarkurs!

I tisdags hade jag och Bella gång 6/8 på vår nybörjarkurs i agility och det är så roligt!
Nu har vi hunnit ,med att presentera alla hinder och jobbat med fram!
Alla hundar och förare är så duktiga, de tar till sig och vill lära sig. Hundarna har börjat lära sig att söka hinder och utvecklingen går med stormsteg framåt- då känner man sig nöjd som instruktör! Jag hoppas att deltagarna är lika nöjda som jag är;)

Innan kursen tränade jag, Bella & Camilla, Chess var fin och lyhörd, sköter jag mig blir det klockrent;) Rappa är duktig och söker hinder fint framåt, jag har även lagt in lite fler hinder i följd och farten och suget följer med även där. Rappa kommer jag få träna mer starter än vad jag har gjort med Chess då hon visar redan nu tendens till tjuvstarter. Det ska vi jobba på och förebygga!


Idag ska vi åka till mamma och gå lunchpromenad med henne & Nelson- mysigt! Sedan tänkte jag att tjejerna ska få köra lite lydnad på klubben innan vi åker hem. Jobba vidare med moment varvat med grundträning och mycket lek!

Ha det fint alla:)



Lydnadskurs 17/5

I lördags var det dags för kursgång 2 för Helen Lindström, denna gång valde jag att köra med Rappa, jag hade bestämt det innan men det vart väldigt bra då det var fokus på grundövningar som man alltid kan gå tillbaka till.
Mycket bra övningar, roliga och man kan göra dem alltifrån väldigt enkla till mer avancerade, jag,kände att övningarna gav mig motivation och bra tips på bur jag kan använda dem på mina egna hundar.
Med Rappa körde jag lite omvänt lockande, det har vi jobbat med lite innan och det gick bra nyttigt för min lilla godisgris att inte ta belöningen för att få den;) 
Sedan testade jag att skicka henne runt en stolpe, det har vi aldrig gjort innan men hon snappade upp det direkt så det ska vi absolut fortsätta med.
Sist kollade vi lite på stadgan i sitt, stanna då jag känt att jag vill börja försvåra men inte göra det för svårt, Helen tyckte att hon var väldigt stabil och det är alltid kul att höra! Nu ska jag utöka svårigheterna i stadgan samt variera lite med inkallningar.
Chess tränade jag med lite utanför och sedan fick hon köra en agilitybanan innan vi åkte hem, jäklar vad hon parerar upp sina slalomingångar nu, riktig häftigt att se!
Vi har fått skjuta upp sista tillfället på lydnadskursen till i juli - men det positiva är att jag hinner träna mer själv och komma på nya saker vi vill ha tips på;)


Helgen 9-11 maj

Hej läsare!
 
I fredags eftermiddag gick jag på för att jobba dygn. Var och tittade på koutsläppet på Grävsätter på kvällen, roligt att se alla glada kossor =) Vi grillade korv och åkte vagn efter traktorn, Chess var med och tittade på kossorna, hon gillar verkligen dem, det bästa vore förstås enligt henne själv att få valla dem men hon får hålla sig i skinnet!
 
När jag gick av jobbet i lördags eftermiddag firade vi Sara och Amanda som fyllt år, Grattis tjejer! God mat i Västervik hos Saras mamma =) 
 
Söndagen bestod av tävling i Jönköping, Klockan ringde 04,00!! och Bella jag och vovarna satt i bilen kl 05 för att bege oss söder ut. Påvägen ner började det regna och det fortsatte det med i stort sätt hela dagen. Chess tycker det är lite läskigt med blött gräs så hon rev första hindret i hoppklassen, banan var en springa sväng bana, inte till vår fördel i detta väder, Chess såg däcket efter en tunnel och tog det. = DISK. Lopp nummer två missförstod vi varandra och det resulterade i en vägran, nöjd med min lilla grå sheltie, vi kommer igen =) 
 
Bella var anmäld till agilityklasserna med Pelle, de jagar den sista pinnen men tyvärr hade Bella en riktig dålig dag och efter den första banvandringen mådde hon så dåligt så i sista sekund beslutade vi att jag skulle köra Pelle istället. Vi tog oss runt med ett nollat lopp men tyvärr räckte inte tiden då Pelle gjorde vida svängar och letade efter Bella.
Vi slutade på en 10:e plats. Andra loppet var ingen höjdare så det glöömer vi bort ;) 
 
Idag vaknade jag med feber och rinnande ögon så det blir en lugn dag med världens finaste pälstussar.
 
// Lollo & Vovvarna
Glada kossor som fått komma ut i gröngräset =)
 
Vallhunden Chess ;)
 
 

Charmknutte!

Trotts sina 11 år fyllda hittar denna herre på samma hyss som han alltid har gjort, för 10 år sedan vart jag arg numera bara skrattar man:)






Snart agilitymyndig!

Nu har Rappa passerat 17 månaders dagen, och snart får hon visa upp sig ute på agilitytävlingarna:)
Jag har funderat mycket hit och dit om när hon ska få börja tävla, jag vill absolut inte utsätta henne för något som är för svårt, eller som hon tycker är jobbigt.
Nu tränar vi ca 2 korta pass agility i veckan vilket går riktigt bra - fart, hindersug och glädje finns till 100%, vilket är superkul!
Jag har även haft förmånen att träna henne på 2 andra klubbar och det är ingen skillnad på beteende så om allt går enligt planen så blir det debut i juni:) sedan är planen att Rappa kommer att då tävla på se tävlingar som passar och har både hennes klasser och Chess. För i år känns det som att Chess tävlingar får första prioritet och Rappa får följa med på de som passar:)

Såhär vill prinsessan helst sova på sin matte;)

Torsdag 8/5

Godmorgon alla!
Eller ja, jag har ju jobbat natt och sovit fram tills nu så för mig är det nästan morgon;)
I dag är planen att jag ska ta med tjejerna och åka upp och träna ett litet pass, tänkte köra någon rolig hoppkombination med Chess så att vi känner oss riktigt laddade till söndag. Rappa ska få träna på gungan, vilket hon gick över hela i tisdags- lite läskigt när det rörde sig under tassarna men inte värre ön att hon ville göra det igen och igen och igen;) Så mycket Rappa har man fått belöning för något då kan man göra det hur många gånger som helst!

Jag tränade lite i tisdags innan nybörjarkursen, mest med Rappa som tränade gungan, slalomingångar och fram:)
Chess fick köra lite fram och sedan visa kontaktfältsbeteende på kursen, sedan låg hon som en Donna och kollade när kursarna tränade.
Vad duktiga de är våra kursare! 4 gånger har de gått och alla hundar och förare tycker det är roligt, vi jobbar med hinderinlärning och har även börjat träna lite fram vilket hundarna suger väldigt bra på.
Chess har koll

Mysigt med terrier!




Tranåshelg och lite träning

Här kommer lite uppdatering om tranås helgen, 26-27 april med strålande sol och bra arrangemang:)
Bella och jag övernattade i Mantorp, så vi behövde inte åka särskilt långt:)
Jag körde 2 lopp om dagen, första tävlingen ute och jag förväntade mig en explosivt laddad Chess.
I första loppet som var en agilityklass gick det riktigt bra tills jag kom till hinder nr 14 och skulle göra en snygg jakko då stod jag på min egen fot och höll på att ramla- typiskt mig! Där diskade vi oss med gjorde sedan ett snyggt avslut. I hopploppet flöt allt väldigt bra och jag var tajmad med min handling vilket gav 0 fel i protokollet och räckte ända till en seger!:)
På söndagen diskade jag mig i båda loppen det ena loppet var snyggare än det andra där jag tappade Chess och var för sen i min handling!
Jag är nöjd med 3 av 4 lopp och Chess känns så rolig att köra fullt tryck men ändå så lydig och lyhörd! 
På söndag åker vi till Jönköping och kör två hopplopp!
Finaste racer <3


På torsdagen innan tävlingen gick jag ju kursen med Chipp utan så höga förväntningar då jag trodde han skulle spela lite Allan med mig, men han skötte sig riktigt bra! Var fokuserad och koncentrerad hela tiden och vi klarade alla övningar med fart och glädje! Det var en helt annan typ av hund jämfört med vad jag är van vid men det är roligt och nyttigt att testa lite annat ibland:)
Ska bli roligt att se Chipp och hans matte Eva komma ut på banorna snart!