sheltieflickorna.blogg.se
Agility, tävlingslydnad & rallylydnad

Nybörjarkurs

Hej!
Jag måste berätta att vårens nybörjarkurs i agility har dragit igång, vid 8 tillfällen kommer 10 nya ekipage att börja lära sig om agilitynsvärld, det är väldigt roligt att hålla kurs, nyttigt och utvecklande för mig:)
Alla deltagare är så entusiastiska och jobbar fint med sina vovvar!
Hittills har vi kört två gånger och hunnit påbörja inlärningen av flera hinder, vilket deltagarna gör med bravur!
Söta Vera springer mot sin burk, när vi tränade härom dagen
Samtidigt som Knox får träna på att ligga stilla;)

Ikväll ska jag faktiskt gå kurs med Chipp, hans matte är på semester och Bella & jag är hus/hund och kattvakt tills på söndag. Det ska bli spännande att se om Chipp vill springa med mig;)
Det lovar jag att uppdatera er om!

I helgen är det äntligen dags för tävling, som jag har längtat!
Ha det så bra alla!

Skäms på mig!

Okej, nu var det alldeles för längesedan jag upptdaterade er här, men jag har kommit ur den bra rutinen jag hade. Skärpning på mig!
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vart jag ska börja men här kommer iallafall en uppdatering om träning med vovvarna.
Chess fick vara med på lydnadskursen i fredags då det var flera hundar som skulle grundträna valde jag att kolla på dem och ta med mig tipsen till Rappa;)
Chess och jag fokuserade på rutan och lade upp en träningsplan för hur vi ska få den färdig, så nu är det bara att tuta & köra!
Här kommer ett gäng mobilbilder som Bella var snäll och fotade:)





Regnade gjorde det hela dagen på kursen, jag är väldigt glad över att jag investerat i bra regnkläder och att Chess inte bryr sig ett dugg om väder;)
Det var en intressant dag och det är så nyttigt att kolla på andra som tränar, vilket det fanns gott om tid till.
Sedan gillar jag att Helen som höll i kursen är väldigt pedagogisk och lägger träningen väldigt bra indivdanpassat.
Nästa tillfälle är 17 maj och då kanske det blir Rappas tur att visa upp sig.

Annars har vi tränat lite agility Chess har fått köra några kortare kombinationer och Rappa jobbar på med hinderinlärnong- kontaktfältsbeteendet börjar likna något nu, även fram är fullt ös!
Båda tjejerna känns lika motiverade som jag och vi har väldigt kul när vi tränar.
Träningen varvas med massa bus och härliga promenader i vårevädret:)


Tisdagen 15/4

Hej!
Längesedan jag skrev något här, men det händer så mycket hela tiden och då får inte bloggandet så hög prioritet.
Allt är iallafall bra och ikväll sätter vårens nybörjarkurs igång- ska bli riktigt roligt att se nya stjärnor komma fram på banan:)
Mina hundar tränar på som vanligt och Rappa utvecklas för varje pass vi kör på agilitybanan, stadgan i hennes träning går också framåt.
Chess och jag har verkligen jättekul och jag längtar tills det blir lite tävling,då jag misstänker (vet) att hon kommer vara minst lika laddad som jag.
På fredag ska vi även gå lydnadskurs, det ska bli intressant att se vad vi får för tips och råd att ta med oss för fortsatt träning!
Det finns inte så mycket mer att säga men jag ska försöka hålla en bra uppdatering här.
Kram på er!





Agilityträning torsdag 3/4

I torsdags träffades jag Bella och Lina med våra vovvar, först tog vi en promenad och sedan entrade vi agilitybanan. 
Chess fick börja och fokus ligger på att befästa de tajta svängarna och det går bra men vi kommer att fortsätta jobba med detta så att det blir helt befäst hos både Chess och mig:) vi körde en kombination med tajta svängar, kontaktfält och en ut linje där jag sedan plockade Chess tajt och det kändes väldigt bra! Räser sheltien är i fin form;)

Puss på dig matte!

Vera fick även hon köra kombinationen och hon var duktig! Svänger väldigt bra men behöver hålla mer fart i svängarna- rakt fram har hon fått ett mycket fint tryck!
Efter lite vila körde vi intensivträning på slalom och plattatunneln:)

Rappa fick även hon intensivträna på platta tunneln och hon kom ihåg att hon fått belöning där sist så hon tog den själv direkt och innan vi hade hunnit gå dit var hon igenom, haha! Hon är smart och lättlärd- matte får bara hålla koll på att hon lär sig rätt saker;) 
Sedan körde vi en liten kombination med 3 hopphinder i en mjuk båge med en böjd tunnel som avslut! Bra sug på hinder och inga problem.

Kul att hundarna är lika motiverade på träning som jag!
Imorgon söndag ska vi åka på sheltieträff i Linköping. Det ska bli roligt och första gången för oss:)

Sötis!

Terriern vet hur man njuter av livet<3

skogspromenad

Hittade ett gäng bilder som Bella fotat när jag var i Thailand, då tänkte jag att ni ska få se dem här:)
 

Onsdagen 2/4

Ledig dag igår och en riktigt skön långpromenad med tjejerna, och resten av eftermiddagen ute i solen, helt underbart!
Idag tog vi sovmorgon morgonpromenad och lite kloklippning,samt en skön sväng innan jag åkte mot jobbet där jag nu ska spendera natten:)
Imorgon blir det träning på klubben när jag har vaknat och instruktörsmöte på kvällen.
Finns inte så mycket att berätta då vi slappat runt ett par dagar nu;)

Vera är bäst på att chilla!

Lite mys med de stora efter promenaden idag;)


Söndagens träning 29/3

I söndags drog jag och Bella upp till klubben för att köra ett pass på agilitybanan, med oss var Chess, Pelle, Rappa & Knox.
Här är kombinationen som vi körde med Chess & Pelle.

Chess var kanonfin och lyssnade på minsta vink från mig, det kan ha varit så att jag handlade henne rätt, haha!
Men en riktig bra känsla och alla bitar kändes stadiga. Sedan jobbade jag lite med salom och jag kan med enkelhet lämna henne ca 5 meter åt vilket håll jag vill! Bakombyten in i salom känns också säkert nu då vi har jobbat upp ett större sug framåt!
Dolda tunnelingångar var nog vår största svårighet idag, särskilt den under tunneln såg inte Chess första varvet vi körde kombinationen,men eftersom jag var på andra sidan av balansen och suget dit är större så var det en nyttig svårighet för oss,  jag skickade Chess på hopphindret och fick visa på tunneln och nya ut Chess tills hon uppmärksammade den och sedan funkade det!

Rappa fick träna en framlije på tre hopphinder, jag körde skhv med henne ( skicka fram, kalla in över, följa på höger/vänster sida och det kändes som att poletten trillar ner mer och mer, hon klarade övningen galant. Sedan hjälpte Bella oss med platten som är ett nytt hinder, och ett par träningar till så kommer Rappa att ta hindret utan medhjälpare:)
Vi gick även en promenad i den sköna vårsolen innan det var dags för styrelsemöte. Avslutade kvällen med en välförtjänt pizza:)

Idag har jag tänkt att ta en lång skön promenad i skogen om inte regnet vräker ner, då kanske promenaden kortas ner lite;) haha! Tråkigaste med att bo på landet är att man får gå själv, tur att jag har bästa vovvarna till sällskap.