sheltieflickorna.blogg.se
Agility, tävlingslydnad & rallylydnad

20140220

Har precis vaknat efter att ha jobbat natt och ska snart åka och hämta upp prinsessorna som alltid när jag jobbar hänger de på Grävsätter, toppen för både mig och dem:)
Vad har vi pysslat med de senaste dagarna då?
Jo i tisdags åkte vi till klubben där vi inte har varit på hela vintern - Chess vart överlycklig!
Jag körde ett kort lydnadspass med dem båda två, med Chess fokuserade jag på fjärrdirigeringen som börjar se riktigt snygg ut i skiftena, och sedan fria följet med mycket tempoväxlingar, det känns som att det också blir snyggare även vi aldrig haft något "problem" med det. Men allt kan alltid bli lite bättre om ni förstår vad jag menar:)
Rappa fick köra sitt/ligg och stanna, med extern belöning,  hon har snabbt lärt sig att godis finns i min ficka så jag vill börja ha belöningen på olika ställen - och det ska vi fortsätta med:) 
Jag har även börjat belöna upp när hon går i rätt position vid min sida korta sträckor, men där har jag inte börjat lägga in något kommando än. Jag vill att Rappa ska dansa vid min sida med samma stora glädje och motivation och självsäkerhet som Chess gör. Såklart vet jag att hon kommer göra det på sitt sätt, för de är två helt olika individer, men den känslan att hunden verkligen tror på sig själv till 110% och ger allt kan vi få fram med tiden!
Rappa har kommit en lång bit påväg, även om hon behöver ha ännu mera sjävlförtroende- därför väljer jag att inte lägga in kommandot än, för då har jag lagt ett krav, då kan hon göra fel- men som jag tränar idag är det endast positiv förstärkning :)
Nog om det, sedan tog vi en skön skogspromenad tillsammans med en kompis och hennes spetsar. Hela kvällen spenderades på klubben med sektionsmöte, årsmöte och styrelsemöte. Jag hade inget svårt att somna när jag kom hem kan jag lova:)
Igår var det en morgon promenad i snöblandat regn, usch! 
Hundarna bryr sig dock inte om sånt, utan är alltid lika glada. Haha!
Vi tränade ett kort pass inne med fokus på samma sak som igår, innan det var dags för lunchrastning och tid för mig att bege mig mot jobbet.
Idag får vi se vad som händer, jag velar mellan torsdagspromenad eller ridhusträning, vi får se vad som händer.
Ha en bra dag!

Rappa i sitt nya värmetäcke- rosa till sessan;)

Så mycket roligt att se fram emot!


Jag känner mig väldigt glad och laddad inför vårens och sommarens träningar/ tävlingar med tjejerna:) Så roligt att ha möjligheten att kunna hålla på med den hobbyn man älskar!
För första gången på flera år ska jag gå kurser med mina egna hundar;)
Den första mars ska Chess och jag drillas en heldag på agilitybanan för Annica Aller, jag har aldrig tränat för henne och det ska bli spännande att testa.
Sedan ska Rappa få gå en allmänlydnadskurs för att vi ska göra någonting bara vi två och att hon ska bli ännu tryggare med mig. Sist ska även båda vovvarna få gå tävlingslydnads kurs 3 ggr under våren för en instruktör som jag tyckte mycket om när Nelson var yngre:)
Själv ska jag hålla i en nybörjarkurs i agility i vår,vilket alltid är trevligt och utvecklande!
Tävlingskalendern har också börjat att fyllas på och jag längtar till varma sommardagar på agilitytävlingar:)
Just nu känns livet väldigt bra!


Nelson & jag solar!

Söndagens träning 16/2

Igår körde vi agilityträning i ridhuset, som vi gör nästan varje söndag;)
Först ut igår var Rappa, där jag började att bara jobba runt ett hinderstöd- jag vill gärna att hon ska kunna svänga tight när hon blir stor så vi jobbade bara enkelt med att runda hindrstödet. Hon fick tänka själv och belöningen kom när hon tänkte rätt och hon snappar upp saker snabbt särskilt när det finns en god belöning som väntar, jag kommer jobba med det ett par gånger till innan vi lägger på en hoppbom över hindret.
Sedan körde vi en hopp och tunnel kombination med ett framförbyte och ett blindbyten efter tunneln, hon skötte det riktigt snyggt- suger fint på hindret framför och är överlycklig:) Hon är lite valpig och springer förbi något hinder som hon inte hinner se ibland- men vad kan man kräva av en liten buse, vi var lika nöjda båda två!
Här ser ni övningen Rappa och jag körde:)

Chess fick köra samma kombination, men med två jakkos också, efter lördagens trävling kände jag att det behövdes. Efter lite påminnelse till fröken satt dem fint och kombination fick ett bra flyt med tighta svängar:) Jag varierade att ta henne på insidan och utsidan på hinder numer 6 för att känna på vad som gick snabbast och att jag kunde göra vägvalet åt Chess:) Avslutade träningen med att köra en bana som började med hoppkompinationen och sedan var det kontaktfält, svår slalomingång och en bra framlinje som avslut. Andra gången vi körde banan satte vi den perfekt!

Chess hoppkombination


Idag började vardagen för mig efter en veckas ledighet, vilket innebär att jag jobbar natt ikväll. Men tidigare idag tog vi en härlig skogspromenad i vårsolen;) även kloklippning och pälsvård stod på schemat - nödvändigt och ganska mysigt;)
Ha det bra alla!

Årets tävlingsdebut 15/2

Igår var det dags för årets tävlingsdebut efter ett vinteruppehåll, det var Rosettjakten klass 2 i Linköping. Chess vart en väldigt glad tjej när jag sa att vi ska på agilitytävling, först ut var agilityklassen- där jag höll på att få en tjuvstart, det betyder att Chess är väldigt laddad. Hon öste på fullt och vi hade en riktigt bra känsla - ända tills jag tror att hon har låst på en tunnelingång men så var inte fallet utan en disk drog vi på oss innan vi var i mål;)
Ett par timmars väntan och sedan dags för hoppklass, en mycket rolig bana, med fullt ös och inga större svårigheter för oss egentligen..Men vid hinder numer sju skickar jag Chess över ett hinder som hon ska runda och drar sedan själv innan jag ser att hon har vänta tillbaka runt hinderstödet, vilket gör att hindertglada hunden tar samma hinder tillbaka;) Vi avslutade med ett riktigt fint upplopp!
Jag är jättenöjd med min lilla racer råtta som alltid ger 110% av sig själv,oavsett resultat får jag nästan alltid ett glädjerus av att springa agility med denna hund!
Nu kan bara tävlingssäsongen bli bättre resultatmässigt och det gör inget alls:)
Idag är det ridhusträning som gäller senare och Chess får följa med och träna lite även idag. Idag ska även Rappa få sin lilla agilitydos av enkla övningar:)
Vi hörs!
Världens bästa!


blå/trefärgade

 
 
 
 Lite bilder från ett besök hos Kennel Queedy's i somras, dagen då Rappa flyttade hem fotade vi släkten lite;)

20140211

Hej alla!
Nu har jag varit hemma snart en vecka och det är väldigt skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen:)
I söndags var det träningsdax, jag var lite orolig att Chess skulle vara överladdad men hon var så fin och fokuserad, vi tränade lite svängar och körde sedan bana där allt klaffade perfekt första gången, med byten, svängar och slalomingång som har varit lite svåra för oss (eller mig). Jag hade känslan av att jag var där jag skulle och gjorde vad jag skulle, vilket inte alltid händer så det var riktigt roligt!
Rappa fick slalomträning och en kort bana med hopp och tunnlar - full fart framåt där;)
Annars har vi mest promenerat hemma och haft det mysigt. Idag shoppade vi lite i stan, hittade äntligen ett värmetäcke som passar Rappa och fint var det. Sedan fyndade jag hundskålar för endast 19 kr styck. Men det
Bästa fyndet var två halsband som jag sneglat på innan med tyckt var alldeles får dyra, idag var de nedsatta från 329 kr till endast 50 kr så det var bara att slå till. De kommer vara perfekta på träning med ett resår där bak.

Nu är det dags att krypa ner i sängen och imorgon fortsätter vi njuta av min lediga vecka.



7 feb

Hej!
Nu har jag varit hemma i Sverige två dygn, har fortfarande lite jetlag men kör på ändå och försöker sova när det är natt.
Det är väldigt skönt att vara hemma, men jag saknar värmen, här är det 1 grad varmt och har regnar hela dagen.
Hundarna har fått ta det lite lungt, mysiga skogspromenader och mys och bus inne;)
På söndag ska vi åka och träna igen,kul!
Den 15 feb ska Chess och jag starta året först agilitytävling- riktigt roligt, så en träning innan det är inte fel.
Pappa och min syster har varit hos veterinären med Nelson idag, han har fått lite knölar som skulle kollas upp som tur var visade sig alla vara snälla fettknölar. Man blir orolig när de börjar komma upp i åldern, men Nelson är pigg och glad. Han är ofta på
Norsholm där han simmar och går på vattenband för att hålla sig i form.

Efter badandet får man värma sig i sitt fina täcke!

Kul att Bella har skrivit en hel hög med inlägg när jag har varit borta,
Tack för det!

Vi hörs i helgen:)
Lollo 

20140205

Nu är Lollo äntligen hemma och jag vill bara passa på att tacka för min tid som gästbloggare :) 
Hoppas ni stått ut med mina inlägg under dessa veckor
och vem vet jag kanske dyker upp igen ;)
 
Hundarna blev lyckliga att se Lollo igen. Chess blev så förvånad av att se matte så hon nästan blev paralyserad innan det blev pusskalas, Rappa skuttade glatt fram och skulle vara nära matte. Knox han hoppade jämfota och ville upp i Lollos famn och kramas och den har han inte velat lämna ikväll ;) 
 
Rappa och Knox passade på att säkra deras plats att följa med genom att sätta sig i resväskan när Lollo packade upp ;) bra söta de där små svarta ;) 
 
Ta hand om varandra och era fyrfotade vänner! 
 
Kramar från
Bella & Knox 

20140203

Lösa lycklig hundar
 
Idag har det varit en fin dag hemna i Linköping sol och plusgrader :)
Hundarna och jag promenerade vid ån vid lunchen, en av mina favorit slingor att både gå och jogga, även om jag inte gör det sistnämnda så ofta tyvärr ;)
 
Chess och Knox fick strosa runt lösa på promenaden, Rappa och Säpo litar jag inte riktigt på i alla situationer som kan dyka upp m gräsänder människor och annat lockande :) de får gå lösa i lite störningsfriare miljöer. 
Annars tycker jag det är oerhört viktigt att våra hundar får gå lösa, inte bara för motionens skull utan för mig är det även en träningssak. För när hunden är lös måste den ju faktiskt lyssna på mig även om det finns något roligt som lockar. Jag som matte måste ju vara roligast, hundens självklara val i alla situationer.  Inte så kul att bli bortvald för en gräsand ;) 
Jag vill vara hundens resurs och den största favoriten.  Har jag uppnått det, ja då kommer man långt i sin hundträning :)
 
Innan det var dax att gå hemmåt fick även Rappa och Säpo busa av dig lite i rasthagen :) 
Chess hon tog min vante istället ;)
Här kommer lite härliga bilder!
 
Kram från
Bella, Chess, Rappa och Knox
 
 

Ridhusträning 20140202

Imorse vaknade gänget tidigt, vi hade morgonträning i ridhuset :) Chess var överladdad. En tickande bomb! Den hunden bara älskar att jobba, spelar ingen roll vad man gör bara hon får jobba :)
 
Började m små sheltisarna Rappa och Knox. Vi hade byggt upp en bana och en del av den bestod av hopp kombinationen "stjärnan" 3 hinder som bildar en stjärna. Detta plus slalom träning blev småttingarnas uppgift. Rappa är tänd på tunnlar o älskar att springa och börjar nu även förstå mig när jag kör henne :) man blir glad av att köra henne hon har en frän inställning till allt som kan ge belöning :)
 
Knox var laddad han oxå så kul att vissa saker man tränat på börjar släppa och visa resultat :) han tog ut linjen i stjärnan jättefint ;)
 
Chess och Pelle fick köra hela banan o som jag skrev innan var Chess superladdad! Gäller att försöka styra upp henne och få henne att inse att jag faktiskt vet hur banan går, söta chessis ;) hon längtar efter att Lollo ska komma hem o träna henne på riktigt ;) vi tränade även lite rallylydnad mellan agilitypassen, fick till fina front poss ;) 
 
Pelle var laddad han oxå ;) men glad över hans thighta slalom som jag tränat på under några träningstillfällen. Kul att se att även det  börjar ge resultat :)
 
Efter träningen fick hundarna busa i ridhuset.  En bra nedvarvning för deras muskler då de får använda sitt egna rörelsemönster ;) Eva och jag tog även en härlig promenad ;)
 
Nu har vi landat hemma i Linköping och slappar i sängen, alla tre är nöjda och glada :)
 
Kram från
Bella, Chess, Rappa & Knox