sheltieflickorna.blogg.se
Agility, tävlingslydnad & rallylydnad

Senaste dagarna

Hallå i snöyran!
 
Här kommer en uppdatering fråm mig och hundarna. I torsdags åkte vi ut till Eva, jag fick hjälp av bästa Eva att dammsuga ur bilen, som ni kanske vet blir det en hel del gojjs när man har fyrbentavänner i bilen. Hundarna busade järnet i snön på deras tomt som är lite drykt 3000 kvadratmeter så det finns gott om plats. Vi passade även på att äta god lunch och fika samt prata en hel del hundsnack :) 
 
Jag rullade söder ut under eftermiddagen till Hannäs, hundarna trodde även denna gång att Lollo kanske gömt sig hemma men inte. Vi tog en promenad i skogen på Grävsätter och hundarna bara älskar att springa i snön, det är ju även bra motion för dom att pulsa runt i :) Det var så skönt att gå in i skogen, det blåste halvstorm men så fort vi kom in i skogen var det nästan vindstilla, underbart!
 
Idag har vi haft en lugn dag, Vera kom imorse och har hängt med oss under dagen. Promenader och bentungg har den bestått av för hundarnas del. Nu ikväll promenerade vi upp till Grävsätter och umgicks med familjen Larsson innan det var dax att pulsa tillbaka hem i snön.
 
Imorgon blir det lite inomhus tricksträning i köket och uppladdning inför Melodifestival! Chess och jag är nämligen riktiga schlagerfans ;)
 
 
 
Kram från
Chess, Rappa & Knox

20140129

 
Härligt att se alla bilder från ett varmt Thailand :) 
Utanför mitt fönster är det betydligt mycket kallare, snö och halv storm! Burr! Lollo du kommer frysa när du kommer hem ;)
Om en vecka landar denna underbara människa på svensk mark igen, äntligen! Hundarna kommer bli galna av lycka, jag tänkte att jag skulle filma dem en och en när de träffar Lollo för första gången på 3 veckor, kan vara roligt att se :)
 
Idag står det pälsvård på schemat, något som är extremt viktigt! Sheltin är en pälsras och våra små fluffar behöver gås igenom 1 gång i veckan. Under utställningssäsong badar jag även men det blir inte lika ofta just nu. Tänkte dock att jag ska bada dem innan Lollo kommer hem så fluffarna är extra fina och fluffiga. Det tar ju en stund med föning och borstning( Inte minst när man är pajj i kroppen som jag) . Idag har jag "bara" klippt klor och borstat dem, Rappa har tendens till att få tovor bakom öronen så det går åt att hålla efter! Pälsvården är inte bara viktig för just skötselns skull utan även för hanteringens, det märks stor skillnad på en hund som är van att hanteras ofta och en som inte är det, detta gäller ju alla hundar inte bara sheltin och har man inte en pälsras så växter ju klorna ;) 
 
Det där med kloklippning är alltid ett interssant ämne att diskutera, jag tänker att vänjer man bara valpen/ hunden från början att det här är något vi gör i den här flocken ofta så det är bara att du finner dig i det då ser jag inte hur det kan bli problem m kloklippningen. Jag sitter oftast ner och har hunden i knät när jag klipper klor, alla måste hitta sin bekväma ställning då vi människor är olika som ni vet ;) Stoleken på hund tycker jag inte spelar någon roll, jag gör på samma sätt med min familjs hund Ludwig som är stor. Huvudsaken är att det fungerar! 
 
Ha det gott!
 
Kramar från
Bella, Chess, Rappa & Knox 

Thailand

Hej!
Här kommer en ny uppdatering från solstolen;)
Nu är det bara en vecka kvar tills jag har landat hemma i kalla Sverige, men faktiskt längtar jag lite- mest till hundarna och att få rida på fina Zigge igen!
Men jag försöker hålla igång här nere och gymmar minst varannan morgon för konditionen och även lite styrka. Det känns skönt, då det bara är att köra på när man är hemma.
Stort tack till bästa Bella som tävlade Chess i Motala i helgen, jag har fått se film på banan och Chess är i euforiskt tillstånd påväg att explodera flera gånger, min underbara arbetsmyra<3 Till resultatet så fick de godkända poäng och Chess kan nu tituleras RLDN i stamtavlan:)

Bloggläge i solstolen;)

Här i Thailand har vi besökt många fina stränder, roliga marknader och olika köpcenter- väldigt roligt att få uppleva denna resa och ett nytt land.
Nästa gång vi hörs är jag hemma i Sverige igen!



Det kommer fler bilder när jag fixat alla från systemkameran.
Kramar Lollo


Helgen 25-26 Februari

Hej alla glada!
 
Här kommer en liten uppdatering om vad som hänt. I fredags åkte vi tillbaka mot Linköping jag och hundarna, på kvällen träffade jag min kära vän Jennifer som för tillfället bor i Norge men var hemma på besök. Rappa är inte den som är den utan passade på att kela lie med Jempa, en mer kelig och avslappad hund får man leta efter :) Hundarna fick vara ensamma medans vi var på middag och de sköte sig yppligt! Jag tycker det är viktigt att de kan vara ensamma ett par timmar, ibland gör ju även hundgalnaidioter något som inte inefattar hund ;)
 
Lördagen bestod av Vintercupen i rallylydnad deltävling 2 i Skonberga ridhus. Hämtade upp Eva och vi körde två lopp var med Chipp & Pelle. Chess, Rappa & Knox var med och stöttade team PG! Efter rallyn stannade jag och Eva på Klubbarps hundklubb, promenerade alla hundarna, Chess fick träna lite slalom och alla 5 fick leta godis i snön.
Trötta hundar som somnade snabbt när vi kom hem :)
 
Idag har vi varit på officiell rallylydnadstävling i Motala. Startade Chess i nybörjarklassen och är nöjd! Jag har tränat ytterst lite med Chess i denna gren så är glad med våra 78  godkända och kvalificerade poäng vi skrapade ihop :) Pelle och jag startade vår första officiella start i fortsättningsklassen och härliga PG presterade gärnet! En liten miss av mig som gick fel i ett moment resulterade i 85 godkända och kvalificerade poäng :) Chipp var toppen duktig! Eva gav gärnet och det resulterade i 96 härliga poäng:) Bra Jobbat!! Dagen blev väldigt lång på grund av ett väldigt konstigt upplägg av arrangören. De märks att rallylydnaden är en förhållandevis ny sport i hund Sverige. Jag som anser mig vara en van arrangör av tävlingar då jag under 6 år varit med och arrangerat en av Sveriges största agiltyävlingar! Men Eva och jag tog hundarna på promenad vid varamobaden längs vättern och åt en god lunch i väntan på att få tävla vidare. 
Tack Eva för en trevlig helg :)
 
 
 
Kramar från Team PG

140123

Torsdag!
 
Vi är nere i Hannäs och hundarna blev tokiga när vi kom in i Lollos lägenhet, de letade ett bra tag innan de förstod att hon inte var här heller, Sötnosarna, 
 
Imorse tog vi en prommenad till Grävsätter och mötte upp Sara och Vera, tog en promenad till och åt frukost. Vera ville följa med hem, en nöjd terrier som spatserade med sina sheltisar hemmåt!
 
Hundarna och jag vilade en stud och självklart ligger de med mig i sängen, vissa är bättre på attt slappa än andra, eller vad säger ni om Veras stil ;) 
 
 
Chess och jag har precis tränat lite front poss. och det känndes riktigt bra ;) Den lilla grå fluffen börjar sitta rakare och rakare, precis så som jag ville.
 
 
 
 
Vi önskar er en fortsatt trevlig torsdag!
 
Kram från
Bella, Chess, Rappa, Knox & Vera 
 

140121

Vardagsliv
 
Kul att matte uppdaterar oss om vad som händer i Thailand hälsar Chess och Rappa!
 
Idag har det varit en lugn dag med promenader och lite träning, Signe sov hos mig inatt och hon hjälpte mig att börja klicka in Chess, 
 
Tanken är att jag ska använda klickern för att få Chess i exakt rätt front poss. Vidare träning fortsätter imorgon :)

Hälsningar från solen!

Kikar in här och ser att Bella uppdaterar er om vad som händer i flickorna och resten av teamet. Själv ligger man i en solstol i värmen;) Väldigt lyxigt att få åka iväg och jobba på detta sätt- första gången för mig!
Här i Thailand förgyller vi dagarna med sol och bad, marknader, utflykter och shopping. Det är ca 30 grader varmt ute och 27-28 i havet, helt sjukt då jag har förstått att hemma är det snö och minusgrader.
Jag är väldigt glad att tjejerna får vara hos Bella, de älskar både henne & Knox;) deras liv flyter på som vanligt förutom att matte inte är hemma. Det ska bli väldigt roligt och spännande  att se hur tävlingen i helgen går, jag håller tummarna för mina favoriter!
Hoppas att Bella fortsätter att hålla er uppdaterade.

Hälsningar från soliga Thailand

Poolen sedd från vår uteplats

Måndag 140120

Öppen träning och Rallylydnadsträng
 
Ikväll har jag och hudarna varit med Eva, Pelle och Chipp på Öppen träning i Dogsense regi i Skonberga ridhus.
Ett tjugotal vovvar med förare leddes igenom kvällens övingar med temat "Inkallning" av Therese Pettersson som har Dogsense (www.dogsense.se) 
 
Pelle och Knox var först ut,Eva tog Chipp och flickorna samt mitt dagsbarn Säpo som oxå fick följa med fick vänta på sin tur. Pelle var laddad, han har en likhet med Chess, de båda älskar att jobba och prestera! Efter en kort fikapaus fick Chess köra lite Rallylydnad, Chess och jag ska tävla i helgen så kände att jag behövde kolla av läget lite, konstaterade att hon är som en tickande bomb så det gäller att jag håller henne lugn och samlad på söndag, Vi tränade front poss. Något vi behöver träna lite mer på innan tävlingen då Chess gärna kommer i för vid båge och sätter sig snett framför mig. Men det är bra då har vi lite att pyssla med i veckan :) 
 
Rappa fick träna stadga och kolla in rallyskyltarna, hon tyckte de var lite små skumma typer nämligen. 
 
Nu har alla tre vovvar slocknat ,två i sängen och en i korgen tror de är nöjda!
 
Tack för en trevlig träningskväll!
 
/ Bella,Chess,Rappa & Knox
Ovan: Pelle
Nedan: Eva & Chipp
Två fina Sheltieflickor
 
Hela Gänget :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävling & Träning

 
Igår kväll var det tävling i Valla ridhus. Linköpings hundungdom anordnade Rossettjakten klass 1, Chipp och Eva debuterade i hoppklassen och självklart var vi där och hejjade, Hundarna slappade och njöt av att få vara med,
Något som både jag och Lollo tycker är viktigt i vår träning är att hundarna kan vara med överallt och finna sig i den sitution de kommer i. Alla hundarna har stort intresse för agility och är heta men när de förstår att de inte ska träna/ tävla slappnar de lungt av och lägger sig tillrätta :)
En trevlig kväll i hundens tecken!
 
Idag var det träning som gällde, i Åtvidabergs gamla ridhus. Jag tog med mig Pelle igår kväll och även Vera kom och ville vara med på träningen, Rappa och Knox fick göra lätta kominationer för att träna linjer och distans.
 
Chess, Pelle och Vera fick hoppa bana, en lyckad träning!
 
De fina halsbanden ni ser hundarna har är från min kompis webbbutik Popix.se
Sandra gör måttbeställda egen broderade halsband i hög kvalitet, Surfa in på www.popix.se och se om ni kan hitta något som passar dig och vovven! 
 
Ha det gott!
 
Kram från Bella, Chess, Rappa, Knox och Pelle 
 
 
 
 
 
 

Gäst inlägg

 
 
 
Hej alla glada Lollo bloggs läsare!
 
Jag heter Isabelle kallas för Bella och tänke gästskriva lite nu när Lollo är i Thailand och gottar sig.
Vem är jag, Ni ser mig på bilden tillsammans m 3 härliga vovvar, Sheltin Knox är min, son till Chess och bror till Rappa men det visste ni säkert redan ;) Pelle som sitter i mitt knä är min tävlingshund, han ägs av min underbara coatch Eva Johanson likaså den Dansk-Svenska gårdshunden Chipp som ligger brevid på min högra sida.
 
Jag Eva, Lollo och alla hundar skapar tillsammans Team Pg!
 
Min tanke är att jag ska berätta lite vad som händer i Chess och Rappas liv när matte ligger i poolen i Thailand ;)
Tjejjerna har fått börja med att leva stadsliv, Knox och jag bor ju i centrala Linköping, lite skillnad mot deras hemmamiljö i Hannäs ;) de reagar inte speciellt på miljöbytet, Lollo har lyckats med miljöträningen märks tydligt :) 
 
Här kommer lite bilder så matte kan se vad vi har pysslat med de senaste dagarna
 
        
 
Vinterpromenader i snön
     
 
 
 
 Och mycket gos i sängen, Chess är en riktig gottelisa och gosar gärna ner sig i mitt täcke eller i i fårfällen.
 
 
Den här krämen har oxå blivit en vikig del av Chess vardagsliv, Jag har ett mål m Chess under 2014 och det kräver att hennes öron blir korrekta, inte stående som idag, så varje morgon oh kväll smörjer vi och masserar de små öronen och kors i taket de börjar faktiskt mjukna, Ninni vår uppfödare hon är en klippa och har lösningar till det mesta :) Chess tycker inte att den nya leken är så jättekul men hon finner sig i det och gillar gotte belöningen hon får efteråt :) 
Idag bär det av till valla ridhus för att titta på Eva och Chipp som ska debutera i agility hoppklass 1 :) vi är självklart med och hejjar på! 
 
Trevlig Helg!
Kramar från Bella Chess, Rappa och Knox
 
 
 
 

Träning 5/1

Idag var det dax för agilityträning i ridhuset. Vi var ett glatt gäng som byggde banan kl 08:00 och körde sedan igång:)

Här ser ni banskissen som Bella hade byggt, mycket rolig med en del spring och skicka sträckor, men jag tog även chansen att jobba med mina blindbyten och Chess tog nästan alla riktigt bra, lite vida svängar ibland men det kommer. Som vanligt var det kalaskul tyckte både Chess och jag.
Idag var även lilla Vera med och hon hade nog längtat efter att få hoppa lite och först körde Signe henne på kombinationer ur banan och sedan sprang hon banan med mig. Vi ska fokusera på att jobba med hennes tunnelsug annars var hon riktigt duktig och benen går som små trumpinnar:)
Rappa fick köra lite kontaktfält och slalomportar, full fart och lika lycklig som alltid!
Nu sover alla gott i efter en kvällspromenad i spöregn.

Film värmlandsrallyt

Här är en film från Chess klass 2 lopp i Kil,sista dagen på värmlandsrallyt i sommras - båda loppen resulterade i pinnar och känslan var på topp!
Nu laddar vi för 2014 års säsong och hoppas att vi kommer att få minst lika roligt:)

Lördagsfix




Mysig lördag, med långpromenad och bus. Alla sheltisar fick sig ett bad och frisering, stilen på de små fluffarna är underbar så jag var bara tvungen att visa.

Nu hälsar Vera alla godnatt!